Redőnykapu otthon

E cikk írójának tapasztalata szerint egy otthonban a garázs, mint önálló helység jellemzően, kétféleképpen funkcionálhat: vagy rendeltetésszerűen, mint a család gépjárművének önálló és kizárólagos helyeként, vagy pedig – és lássuk be, bizony ez a gyakoribb – kiegészül valamilyen tárolási funkcióval, ha az otthon terjedelme esetleg nem biztosítana erre elegendő lehetőséget. Gyakorlati tapasztalat alapján, ez utóbbi esetben általában elég gyorsan eljön az a pillanat, amikor már garázsunk helye is erősen limitálttá válik. Ilyenkor elkezdődik a szabad helyekkel való sakkozás, hogy mit, hová kellene elpakolni, illetve hol lehet még egy talpalatnyi szabad helyett elővarázsolni. És a helyzet csak fokozódik, amikor ilyen környezetben például elhatározza egy érdeklődő család, hogy új garázskaput kell (ene) vásárolni, mert a régi már tönkre ment és nincs lehetőség javításra, vagy a javítás már olyan többletköltséget jelentene, amely már rentábilisé tesz egy új rendszerbe történő befektetést. És ilyenkor jön a nagy kérdés, hogy rendben, de mi is lenne a jó megoldás?

JOLA

Okos beruházás

Egy ilyen beruházás során az elsődlegesen irányadó szempont a költségkeret. Milyen összeget tudnak az érdeklődők erre rászánni, pontosan mennyit is enged a családi költségvetés? Ilyen esetben az érdeklődők többsége általában igyekszik a számukra funkcionalitásban, ár-érték arányban, és sok esetben bizony stílus és külcsín alapján a legjobb döntést meghozni. Jelen összefoglaló elsődlegesen azt a célt szolgálja, hogy röviden bemutassuk a Jola cégcsoporton belül is kapható úgynevezett redőnykaput, amely egy hatékony megoldást tud jelenteni azok számára, akik esetleg ebben a helyzetbe kerülnének. De, hogy egy korábbi klasszikust idézzek, „álljunk meg egy szóra” és nézzük meg, hogy pontosan mi is ez a redőnykapu?

JOLA

Helytakarékos megoldás

Ez a termék típus az elmúlt években vált, elsődlegesen a lakossági felhasználók körében egy igen népszerű lehetőséggé a garázskapuk termékkínálati piacán. Tapasztalatunk szerint ez alapvetően kettő, igen nyomós okra vezethető vissza. A redőnykapu egyfelől árban egy jóval kedvezőbb megoldást kínál, a piacon elérhető, egyébként kiváló minőségű, és technológiai megoldással rendelkező további termékekhez képest. Ez pedig, valljuk be őszintén nyomós érvként tud megjelenni egy aprólékosan kiszámított családi költségvetésben. A másik, a rendszer által biztosított helytakarékosság. A beépítés során ugyanis egy ilyen rendszer kerülhet kívülre, a fal síkjának külső részére, vagy akár belülre, a fal síkjának belső felületére is. Maga a gyűjtőtok általában, átlagos igények mellett összesen egy 30 x 30 cm-es területet fog elfoglalni (természetesen ehhez még hozzá kell számolni az akár 5 méteres szélességet is), így, ha a rendszert a beépítő kolléga a belső részre szereli fel, meg tud maradni a fal további felületén a rakodótér, amit a későbbiekben egyéb célokra, könnyedén hasznosítani is tud az érintett család.

 

JOLA

Kizárólag alumíniumból ...

A redőnykapu lamellái, hasonlóan a Jola redőnygyára által gyártott ablakredőnyökhöz, hőszigetelt, extrudált és szinterezett festésű, kiváló minőségű alumínium alapanyagból készülnek. Kiegészíthetőek bevilágító és szellőző lamellákkal.

Itt kell kiemelnem, hogy ez a termék típus csak alumínium alapanyagból készül és az ablakredőnyökkel szemben csak motoros üzemeltetéssel kerül gyártásra és értékesítésre. Azokat, pedig akik esetleg amiatt aggódnának, hogy mi történik akkor, ha például egy áramszünet bekövetkezik, és pont akkor kellene elindulni például a gyerkőccel egy gyermekprogramra, amikor semmilyen elektronikus eszköz nem működik, szeretném jelezni, hogy nem kell aggódni, ugyanis a rendszer egy úgynevezett manuális hajtással rendelkezik, amely integrált részét képezi a motornak. Ennél fogva, az éppen a garázsban parkoló autóval ki lehet állni, és nem kell megvárni a hiba elhárításának a végét, ugyanis csak annyi többletidőt fog ez a kellemetlenség jelenteni, amennyi idő alatt ezzel a karral „felhúzzuk” majd „visszaengedjük” a garázskapunkat. 

 

JOLA

Inteligens érzékelés

A redőnykapu elektronikai rendszere azonban felár ellenében kiegészíthető egy úgynevezett akadályérzékelő rendszerrel is, ahol az elektronika több funkcióval is működtethető. Ennek a kiegészítésnek az elsődleges előnye abban rejlik, hogy egy olyan érzékelővel kerül felszerelésre a redőnykapu lamellájának alsó gumicsíkja, ami abban a pillanatban, ahogy hozzáér ez a gumifelület bármilyen tárgyhoz, emberhez, esetleg valamilyen házi kedvenchez, ami a leereszkedő redőnykapu alá kerül, rendeltetésszerű használat mellett, azonnal megáll.

Automata érzékelő

A gumicsíkba szerelt szenzor azonnal jelez, ha akadályba ütközik, és megállásra készteti a kaput!

A redőnykapu beépítésével kapcsolatban nem győzzük hangsúlyozni az érdeklődők számára, hogy csak és kizárólag, a megfelelő szakképzettséggel rendelkező, beépítő szakemberrel tudjuk garantálni, hogy a rendszer rendeltetésszerűen és biztonságosan fog tudni működni!

A kapuk beépítési helyének pontos felmérését követően leadott megrendeléseket a redőnygyárunk alapszínekben kettőhét alatt elkészíti és a Jola szaküzletbe kiszállítja.

Amennyiben e cikk felkeltette a Tisztelt Olvasó érdeklődését, további információkat a Jola cégcsoport által forgalmazott redőnykapukról az alábbi linken tud elérni.„Árajánlat és felmérés- kivitelezés céljából, bizalommal keresse a lakóhely szerinti legközelebbi üzletünket, kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre!”

Ne habozzon! Kérjen ajánlatot egyszerűen, gyorsan!

Hívja szakértőnket! +36204005090