A takarékosság, spórlás és az akciók vadászata nem meglepő jelenség napjainkban. Már nem is igazán a pénzhiány jele. Egy megfontolt ember nem költ feleslegesen, a pénztárcakímélő megoldásokat előnyben részesíteni nem feltétlenül zárja ki a minőségi termék beszerzését. Így a szigetelés nélküli garázskapu is lehet része a spórlásnak.

Milyen esetben ajánlott a szigetelés nélküli garázskapu?

Ha különálló garázzsal rendelkezünk, és a garázsban nincs fűtés, mivel nem használjuk olyan célra, amelyhez melegre lenne szükségünk, akkor nincs is jóformán szükségünk szigetelésre. Így bármennyire is korszerű és előnyösnek tűnő a hőszigetelt garázskapu, nem kell olyan terméket vásárolnunk, amire nincs is szükségünk, csak mert jobb minőségű.

Milyen esetekben nem ajánlott a szigetelés nélküli garázskapu?

A szigetelés nélküli garázskapu nem a takarékosság megfelelője, ha a garázsunk a ház részét képezi, vagy esetleg más funkcióval is szolgál a tulajdonos számára, amelyhez fűtés vagy legalább elviselhető hőmérséklet szükséges.

A garázst gyakran használjuk műhelynek, családi vagy baráti összejövetelek színhelyének – főként rosszidő esetén –, esetleg raktárnak. Ilyen esetekben egyáltalán nem segít, ha a garázskapunk nem kapott szigetelést. Nem csak kényelmetlenséget, de nagy számlákat is okozhat az ilyen garázskapu, ha igyekszünk a garázst kifűteni.

Ez annak is tulajdonítható, hogy családi házunk legnagyobb hővesztő pontja a garázskapu. Ez a legnagyobb felület, ahol a hő távozhat illetve érkezhet. Az ilyen kapuval ellátott garázsoknak nem csak a hőveszteség a problémájuk, hanem a folyamatos hőingadozás is. A hő nemcsak ki, hanem be is mehet a garázsba, ami szintén nem előnyös. Ezek a nagy hőingadozások rossz hatással vannak az épületre, a vezetékekre, és mindenre, ami helyet kaphat a garázsban.

A garázs eredeti szolgáltatásának megfelelően az autónk épségének megőrzését kéne szolgálnia. Ez a típusú garázskapu a hideg és a meleg káros hatásaitól csak részben védi autónkat, ugyanakkor a betörők ellen sem annyira hatásos, mint a hőszigetelt garázskapu, hiszen az sokkal vastagabb és stabilabb. Ha pedig nem autónk számára nyújt menedéket a garázsunk, ezek a problémák akkor sem szűnnek meg, a veszély éppúgy fennáll.

A szigetelés nélküli garázskapu egy pénztárcabarát, ám nem igazán energiatakarékos megoldás belső garázs esetében. Ezeket inkább különálló garázsok esetében alkalmazzák. Jól fontoljuk meg tehát, milyen típusú garázskaput szeretnénk megvásárolni.

 

 

 

 

Hívja szakértőnket! +36204005090