Az automata garázskapuk nagyon megkönnyíthetik a mindennapi parkolást, kényelmet és biztonságot nyújtanak. Talán ebből az okból adódik az a tévhit, hogy az automata garázskapu luxuscikk. Lassan bárki felszereltethet magának egy automata garázskaput, hiszen ma már a technika rohanó fejlődésével nem okoz nagy problémát, és időt sem, ugyanakkor anyagiakban is szinte bárkinek kivitelezhető, kényelmes megoldás.

A garázskapuk teljes mértékben személyre szabhatóak, bármilyen igény szerint elkészíthetőek. A megrendelés alatt már igényelhet bármilyen színben, bármilyen funkcióval felszerelt garázskaput, amelyeket aprólékos pontossággal az igényeinek megfelelően alakítanak ki.

Automata garázskapu

 

Hogyan működik?

Ha az automatikát a kapuval együtt vásárolja meg, lényeges különbség lesz a beszerzési és beszerelési árban is. Így érdemes megfontolnia a régi garázskapu lecserélését, ám ha még csak most épül a garázs, lényegesen megkönnyíti a dolgát ezzel az egyszerű megoldással.
Ha manuálisan működtethető garázsajtót szeretne beépíttetni, arra is van lehetőség. A manuális ajtókra külső és belső fogantyúgarnitúrát kell felszerelni, amit kívülről egy hengerzárbetét segítségével, kulccsal kell bezárni, belülről pedig egyszerűen egy retesszel.
A húzómotorral felszerelt automata garázsajtó azt jelenti, hogy egy sínben futtatott szánnal húzza fel maga után a garázsajtót. A garázskapura felszerelésre kerül egy áramszüneti kioldó is, amely áramszünet esetén nyújt biztonsági megoldást, amelyet az ajtó automatika oldalán lehet használni. Ha kívülről kell megoldást találni a problémára, akkor a külső áramszüneti kioldót kell használni.

Válasszon körültekintően!

Mindenképp jól megfontoltnak kell lenni új garázskapu beszereléskor. Az egyértelmű, hogy ezt a munkát csak szakemberekkel érdemes elvégeztetni. Vásárlás előtt tájékozódjon a kereskedők katalógusaiból, hiszen számtalan lehetőséget kell átlapozni egy ilyen felújítás kapcsán, amelyekkel érdemes tisztában lenni a vásárláskor. Érdeklődjön szakemberektől, akik minden kérdésére választ tudnak adni.
Árban is nagyon különböznek az egyes lehetőségek, főként a vásárló elvárásaitól függően. Viszont ma már nem olyan luxus automata garázskaput beszereltetni, mint ahogyan azt sokan gondolják. Csupán egy kényelmes és biztonságos megoldást kell találni, amelyet mindenképp érdemes kihasználni – hosszútávon hálás befektetés úgy időben, mint kényelemben.

Garázskapu kiválasztása, beépítése

A garázskapu beépítése részletekre való odafigyelést, igényességet követel, így fontos a kapu beszerelése előtti helyszíni felmérés. A beszerelés minden fázisát szakemberre kell bízni, ugyanis a legapróbb eltérés korai kopást, és akár balesetet is okozhat.
A szakemberek felkészülten mérik fel a helyszínt, minden lehetséges szempontot leellenőriznek. A fal egyenetlensége például gyakran okoz fejtörést a beszereléskor, nehéz beállítani, és sokkal gyorsabban kopik is, mint egyenes falnál. Ugyanígy rögzítés szempontjából nagyon fontos a fal típusa is, amelyet a szakemberek szintén leellenőriznek, a fal típusához megfelelően szerelik be a garázskaput. Felfüggesztési hely nélkül segédszerkezettel kell pótolni a hiányzó részeket, ez viszont több pénzbe kerül. Azt is fontos leellenőrizni, hogy víz- vagy gázcső, esetleg egy áthidaló gerenda kerülhet-e a szerelés alkalmával útba, vagy motoros kapu esetén az áramellátás megoldására, és ha igen, akkor azt hogyan lehetne megoldani.

A kiválasztás fontossága

Érdemes elegendő időt fordítani a kapu kiválasztására is, mert ma már nagyon sokféle garázskapu kapható, amelyeknek tudatában sikerülhet kiválasztani a tökéletes, házához legmegfelelőbb típust. Választani lehet a szekcionált, illetve a bukó kaputípusok közt, ezeken belül pedig színben, formában, mintában és hőszigetelésben, mivel ezek is eltérőek.
Különböző kaput készítenek lakossági és ipari célokra is. Míg a lakossági napi 4-5 használatra alkalmas, az ipari ennél jóval több nyitogatást elbír. A ház mérete is számít, nem ugyanolyan kaput terveznek a kis családi házhoz, mint egy több családos társasházhoz. A könnyű szerkezetű garázsoknál előfordulhat, hogy nem bírja meg a kapu súlyát, így azt ellenőrizni kell időben. Oda kell figyelni még olyan apróságokra is, mint az ujjbecsípődés elleni védelem, betörőket távoltartó biztonsági rendszer, és persze a dizájn, amely tökéletesen illeszkedik a házhoz.
Ezek mind azért nagyon fontos szempontok, mert ezeknek a kapuknak évtizedekig kell hibátlanul működniük, és ennek érdekében az aprólékosság elengedhetetlen.
Természetesen az árakon is hosszasan el kell gondolkodni, mert mint minden másban, a legolcsóbb megoldás itt sem kifizetődő. Az árak egy nagyon széles skálán mozognak, igényeinkhez mérten szabhatóak. Mindezen problémákat úgy lehet a legegyszerűbben megoldani, ha a megfelelő kérdéseket teszi fel vásárláskor. Meg kell kérdezni, hogy az árban benne van-e a beszerelés, hogyan kell karbantartani, milyen lehetőséget kínálnak a testre szabásban illetve a kiegészítőket illetően, ugyanakkor a garanciát is meg kell érdeklődni.

Hívja szakértőnket! +36204005090