A karbantartás mindennek meghosszabbítja az élettartamát. Karbantartjuk magunkat, a lakásunkat, a szerszámainkat, a világunkat. Mindennek szüksége van néha a megújulásra. Ez alól garázskapuink sem kivételek. Ennek rendszeressége sem elhanyagolható, az előírt időközönként kell a karbantartást végrehajtani, mivel ezáltal meghosszabbíthatjuk a garázskapu élettartamát, ez segít elkerülni a költségesebb szereléseket, és megelőzhetjük vele a baleseteket.

 

A karbantartásra az első pillanattól kell gondolnunk, már a vásárlás is fontos lépés ezen a téren. Ha azon gondolkodunk, hogy messzebbről vagy külföldről szerezzük be garázskapunkat, akkor érdemes azon is eltöprengenünk, hogy annak a karbantartását az illető cég nehezen vagy sok idő alatt fogja tudni megoldani.

A karbantartás kérdésével nem akkor kell foglalkoznunk, amikor garázskapunk már meghibásodott, ez a művelet a megelőzés érdekében zajlik, rendszerességgel. A szakemberek szerint is sok esetben elkerülhető lenne a meghibásodás vagy rosszabb esetben baleset, ha a karbantartás megtörténne megfelelő időközönként.

Általában véve a napjainkban használatos garázskapukat elég évente egyszer alávetni a karbantartási műveletnek, de ez típustól függően változik, és fel van tüntetve a garázskapu használati útmutatójában.

Karbantartás motoros garázskapuk esetében

Fontos szem előtt tartani, hogy bár a motoros kapu sokkal kényelmesebb, több karbantartást is igényel. A gyártó által előírt karbantartás időszakossága nem véletlenül van előírva. Emellett az ilyen típusú garázskapuk esetében a rendeltetésszerű használat is szerepet játszik a kapu élettartamában, mint bármilyen más motoros szerkezet esetében.

Fontos, hogy az ilyen kapuk karbantartását mindenképp bízzuk szakemberre, ugyanis ezen kapuk működésénél fontos szerepet játszik a meghajtó szerkezet, amelynek ellenőrzése nem egy egyszerű feladat.

Szekcionált és billenő garázskapuk karbantartása

Azon garázskapuk esetében, amelyek nem rendelkeznek motorral, a karbantartás nem játszik olyan fontos szerepet, mint a motoros garázskapuk esetében, de ebben az esetben sem elhanyagolható.

Ezen garázskapuknak is vannak olyan elemei, amelyek elavulhatnak, kigyengülhetnek, cserére vagy igazításra szorulnak. Így a szekcionált és billenő garázskapuk karbantartását is fontos a gyártó által előírt időközönként, szakemberrel elvégeztetni.

Hívja szakértőnket! +36204005090