A garázskapuk lehetnek szigeteltek és hőszigetelés nélküliek. De mivel a hőszigetelés sok szempontból előnyösebb, ezért a szigetelés nélküli garázskapukat már lehet utólagosan is szigetelni.

A szigetelés hasznos, és pénztárcánk szempontjából is előnyös, de azért ne felejtsük el, hogy ennek elvégzését szakemberre kell bíznunk, hiszen a rosszul elvégzett munka csak terhelni fogja a költségvetésünket. Sőt, ha a munkát a legjobb szakemberre bízzuk, és az a legjobban teljesít, akkor sem biztos, hogy az utólagos munkálat a kívánt hatást fogja elérni esetünkben, ezért érdemes figyelembe venni az elkövetkezőkben leírt tényezőket.

Szakértők szerint a garázskapu vásárlásakor érdemes jól átgondolni, hogy a kapunk mennyire legyen szigetelt, mert az utólagos szigetelés nem igazán ajánlott. Ennek legfőbb oka az, hogy az utólag felszerelt plusz súlyt nem mindig tudják kiegyensúlyozni.

Gyárilag hőszigetelt garázskapuk előnyei az utólagos szigeteléssel szemben

Az utólagos szigetelés több szempontból sem ér fel a gyári hőszigeteléssel. A gyárilag hőszigetelt garázskapuk eredetileg is nagyobb súlyra gyártódtak, és vastagabbak is, míg az utólag szigetelt kapuk ezt a plusz súlyt ki kell egyensúlyozzák, nem is lesznek olyan stabilak és merevek, valamit a szigetelés burkolatlansága miatt belülről sérülékeny marad.

Egyes darabok gyártásánál azonban odafigyeltek erre, és a nem szigetelt darabokat is úgy gyártották le, hogy utólagos szigetelés esetén a szigetelő anyagnak meg legyen a helye. Az ilyen daraboknál kevésbé áll fenn annak a veszélye, hogy az utólagos szigetelés nem lesz olyan hatékony, mint a gyári, és azt a problémát pedig ebben az esetben ki is húzhatjuk a listáról, hogy az ajtó elvesztené stabilitását vagy működőképességét az utólagos szigetelés behelyezésével. Ez esetben gondoltak azokra a vevőkre, akik valamilyen okból nem választják a hőszigetelt modellt elsőre, de később meggondolják magukat.

Érdemes tehát jól meggondolni vásárlás előtt, hogy milyen típusú garázskaput választunk, hiszen ha szigetelés nélküli mellett is döntünk, nem mindegy, hogy azt később utólagosan lehet-e szigetelni vagy sem.

Természetesen, ha nincs lehetőségünk garázskapunk teljes cseréjére, hogy garázsunk hőszigetelt legyen, de az utólagos hőszigetelést még megengedhetjük magunknak, akkor ez is sokat segíthet a hőveszteséggel szembeni harcban.

Hívja szakértőnket! +36204005090