Fontos, hogy a garázskapu beépítését mindig hozzáértő tulajdonos vagy ennek híján szakember végezze, hiszen ellenkező esetben nem lehet garantálni a kapu biztonságos működését és hosszú élettartamát. Helytelen beszerelés esetén a garázskapu nem nyújt megfelelő védelmet az illetéktelen behatolók ellen, ráadásul automatikája is idő előtt tönkremehet. Már a kapu megvásárlása előtt érdemes mindent alaposan megtervezni; figyelembe venni a garázs paramétereit, hogy ne kelljen utólag bonyolult átalakításokat végezni a beszereléshez.

 

A billenő garázskapu beépítése

A billenő garázskapukhoz kiegészítőként a szükséges mennyezeti és falazati rögzítőket, a zárszerkezetet (zárbetét nélkül) és a kilincset is megkapjuk. A garázskaput egyaránt szerelhetjük nyílásba és nyílás mögé is. Előbbi esetben a beszerelésnél 5-5 milliméter beépítési hézagot rá kell hagyni. Azzal is számolnunk kell, hogy a kapu szabadátjárási mérete oldalirányban és magasságában is csökkenni fog – ez akkor is tapasztalható, ha a kaput nyílás mögé szereljük; igaz, kisebb mértékben.

A szekcionált garázsajtó beszerelése

Ha szekcionált garázsajtóról van szó, több paramétert is figyelembe kell vennünk a tervezésnél és a beépítésnél, például a nyílásszélességet, a nyílásmagasságot, a pillérszélességet, a szemöldökmagasságot és a fatok méretét. A nyílás méretének meg kell egyeznie a kapuéval, illetve néhány centivel keskenyebb is lehet nála, hiszen a szekcionált garázsajtót e mögé építjük be. Ha a nyílás szélessége nem egyezik a standard kapuméretekkel, a két legközelebb eső méret közül a nagyobbat válasszuk. Ne térjünk el a megadott méretektől, hiszen esztétikai és hőszigetelési szempontból is hátrányos, ha a kazettaminta széle bekerül a pillér mögé. A nyílásmagasságnál szintén a fenti szempontokat kell figyelembe venni. A vezetősín beépíthetősége miatt a pillérszélességnek legalább 12 centiméternek kell lennie. Az ideális szemöldökmagasság 40-50 centi; de motor nélkül legalább 7-12, motoros kivitelnél pedig 7-20 centiméter legyen. A precíz beépítés és a megfelelő hőszigetelés érdekében szükség van egy körülbelül 5×12 centis fatok beépítésére is.

Hívja szakértőnket! +36204005090