Lehet, sokan fejtörő kihívásként élik meg a garázskapu programozásának feladatát, amely bár bonyolult műveletnek tűnik, egy kis odafigyeléssel leegyszerűsödik minden.

A szükséges előkészületek megtétele után, úgymint a szerkezet szakszerű fölszerelését és áramfeszültség alá helyezését követően megkezdhető maga a beprogramozás. A garázskaput működtető motorok típusától függően a programozáshoz szükséges készülékek természetesen eltérőek, a standard opciók azonban ezek mindegyikén megtalálhatóak.

Programozás lépésről lépésre

Először is a végállás beállításával kell kezdenünk. A garázskapunak nem szabad kézzel nyithatónak lennie beállításkor. A nyitási és zárási beállítások a motorfejen lévő kijelzőn találhatóak. A SET funkcióval könnyen elvégezhetőek néhány lépésben a nyitási és zárási beállítások, illetve korrigálásra is lehetőség van.

Ezután következhet a távnyitók ráhangolása, mely folyamat egyszerűen a CODE menüpontnál indítható. Amikor a programozásnak ebbe a szakaszába érkeztünk, kezdődhet a nyomaték beállítása a SET funkciónál.
A garázskapu bezárását automatára lehet programozni, amelyhez fotocella szükséges. Fotocella nélkül tilos az automatazárást aktiválni. Ezen kívül állítható a motor erőssége is.

Legtöbb 20 távnyitót lehet dinamikus kóddal beprogramozni. Minden távnyitót külön-külön kell beprogramozni. Amennyiben a távnyitó programozása sikertelen, újra kell kezdeni a folyamatot. A távnyitó újra tanítása előtt vevőegység memóriájából minden azelőtt bevitt adatot törölni kell.

Ahhoz, hogy minden megfelelően és biztonságosan működjön, nagyon fontos odafigyelni a beállításokra.
Egy kissé időigényes a beállítás, a programozás, azonban hosszútávon szolgálja kényelmünket. A szerkezetek olyan biztonsági előírásoknak tesznek eleget, amelyek a legapróbb meghibásodás esetén is szavatolják azt, hogy balesetmentesen működjön a garázskapu.

Garázskapu programozásában, amennyiben mi nem boldogulunk vele, szakemberek állnak készséggel rendelkezésünkre, akik hasznos ötletekkel hozzájárulnak ahhoz, hogy teljes elégedettséggel használjuk ezt a technika biztosította lehetőséget.
Programozás általunk néhány percben, hogy egy pillanat alatt működésbe lépjen a rendszer – teljességgel megéri, és kényelem szempontjából mindenképpen tökéletes megoldást nyújt.

Hívja szakértőnket! +36204005090