A korszerű, sok alkatrészből álló, modern garázskapuk mindenféle kiegészítő elemekkel elijeszthetnek az összeszereléskor, hiszen a bonyolultság látszatát keltik. Ám ez közel sem olyan nehéz, mint amilyennek látszik.

A billenő kapuk esetében, akárcsak a szekcionált garázskapunál, van néhány egyszerű lépés, amelyeket feltétlenül el kell végeznünk, és akkor az útmutató szerinti beszerelés nem okozhat gondot. Ezeket a lépéseket emeljük most ki. Csupán helyes méretek kellenek hozzá és megfelelő alkatrészek. Az összeszerelési műveletet kell a megfelelő sorrendben végrehajtani és kész is! Lássunk is hozzá!

Szekcionált garázskapu összeszerelése

Ha szekcionált garázskaput rendelünk, akkor meg kell adnunk néhány méretet. Ez nem tűnik nagydolognak, de nagyon fontos, hogy minden szükséges méretet megadjunk, és azokat mind helyesen.

Meg kell adnunk a nyílás magasságát és szélességét (a vakolt felülettől mérve!), valamint a nyílás melletti és feletti falfelület méreteit. Ezek azok a méretek, amelyek szerint készül el a garázskapu és a szerkezeti egység. Ha a mérések nem helyesek, akkor a garázskapu nem lesz beszerelhető, vagy esetleg csak néhány javítási munkálat után. Ezeket a méreteket nem árt még egyszer leellenőrizni rögtön a beszerelés előtt, hogy ne bonyolódjunk fölösleges nehézségekbe, ha a méretek mégsem találnának.

A méretek pontossága mellett a fal egyenetlenségei vagy gyengesége is okozhat problémát. Erre az nyújthat megoldást, ha külön fogadókeretet szerelünk fel.

Billenő garázskapu összeszerelése

A billenő garázskapukat szerelhetjük a nyílásba vagy a nyílás mögé. Arra érdemes odafigyelni, hogy ezek beszerelése helyveszteséggel jár. Mind a szabadátjárási méret, mind a magasság veszít eredeti méretéből, és a billenéshez is szükségünk lesz szabad helyre. Ha ezeket a fő szempontokat szem előtt tartjuk a billenő kapu beszerelésénél, akkor maga a szerelés lépései gyerekjátékként hatnak majd.

Bár a garázskapu mellé részletes összeszerelési útmutatót adnak, nagyon fontos a szakszerű szerelés,jobb választás szakemberre bízni a munkálatokat, hiszen ő szakszerűbben és gyorsabban dolgozik, és a garázskapu biztonságos működését is garantálhatja. Ezzel időt spórolhatunk meg, és biztonságot vihetünk otthonunkba. Nem beszélve arról, hogy egy garázskapu beszerelése igencsak nagy felelősség és kemény fizikai munka.

Hívja szakértőnket! +36204005090