Minden működő eszköz, készüljön bár csúcsminőségű alapanyagokból, alá van vetve a fizikai törvényeknek: súrlódás, kopás, nehézkedési erő, korrózió, hő-tágulás nem beszélve a sérülésekről, a különböző eredetű meghibásodási lehetőségekről. Egy szó, mint száz, garázskapuja időről-időre szakszerű szervizelésre szorul, de hogy milyen gyakran, azt nagyban meghatározhatja a megelőző óvintézkedések betartása, illetve ha szükséges, a szervizelés minőségi volta.

 

Üzemzavarok

A leggyakrabban előforduló meghibásodás, melyet szakszerelő is rendbe tehet, legtöbbször alkatrészcsere nélkül, gondolunk itt a vezetőgörgők, (elektromos) vezetékek, csatlakozások szervizelésére, továbbá a kezelőeszközök, a rugók és rugóerők ellenőrzésére. Rendszeres, negyedévi, félévi, évi átvizsgálással az apróbb hibák előfordulásának gyakorisága megelőzhető, korrigálható.

Alkatrészpótlást vagy cserét igénylő meghibásodások

Amennyiben elmulasztotta az esedékes ellenőrzéseket, és elhanyagolta a kisebb működési hibák orvoslását, gyakran szembesülhet az alkatrész, esetleg egy teljes részegység meghibásodásával. Ilyen esetben mindenképpen vegyen igénybe szakértői felmérést, és a lehető legrövidebb időn belül szakszerű szervizelést.

Érdemes a szerződésben megkötött alapokra támaszkodva a beszerelő céggel végeztetni el az alkatrészcserét, mert biztosan rendelkeznek pótalkatrészekkel, esetleg teljes részegységekkel, amivel a cserét gyorsan és hatékonyan megejthetik. Különösen fontos a javítási időtartam rövidsége a közhasználatú garázskapuk alkatrészeinek cseréjénél.

Rongálódás

A második leggyakrabban előforduló meghibásodás-típus. Minden elővigyázatosság ellenére a rongálódás megtörténhet. Tolatáskor vagy üzemi körülmények között például a teherhordó kiseszközök ütközhetnek a garázsajtóval. Összefüggő rendszer lévén a kisebb horpadásoktól kezdve a teljes károsodásig terjedő skálán mozogva alkatrész, alkatrészegység vagy teljes garázskapu-cseréről beszélhetünk (amennyiben a javítás összege megközelítené egy új kapura történő cserét, érdemes megfontolni a vele járó hosszú garanciaidő költségtakarékos szervizeltetési lehetőségeit). A hasonló típusú meghibásodás egy fénysorompóval is megoldható, amely azonnal megállítja a kaput. Ez a kiegészítő a biztonságot növeli, viszonylag olcsó és könnyen beszerelhető.

Márka és felhasználási terület megválasztása

Érdemes komoly múlttal (és jelennel!) rendelkező cégtől vásárolni, névtelen cégtől vásárolva az eredeti olcsóság sokszoros többletkiadással jár itt is! Mindig az igénybevételnek megfelelően terhelhető típust válassza! Ne válasszon CE jelzés nélküli terméket. A 13241-1 Európai Szabvány biztonsági követelményeinek megfelelő terméket vásároljon, kérjen erről bizonylatot!

Hívja szakértőnket! +36204005090