Az egykori garázskapukhoz viszonyítva a technika fejlődésének köszönhetően a napjainkban használatos garázskapuk egyre fejlettebbek lettek. Napjaink garázskapuinak tervezésekor odafigyeltek a külső megjelenésre, a kényelmes megoldásokra, és mindeközben a funkcionalitás sem maradt el. Így az alkatrészek listája egyre csak bővült. Különböző alkatrészek jelentek meg a biztonság garantálása érdekében: különböző zárak, betörésgátlók, baleset megelőzésre pedig ujjbecsípődés gátlók stb.

 

Az alapelemek megválogatásával és azok a kiegészítő elemekkel való kombinálása által megtalálhatjuk a számunkra legelőnyösebb garázskaput. A bő választék napjainkban már nem ritkaság, bármilyen termék kiválasztásáról legyen szó, az igazi kihívás inkább a megfelelő választásban rejlik.

Egy garázskapu bármely elemét a helységhez, a terephez illeszkedően meg lehet választani. Biztonságtól, kinézettől és használattól függően minden típus kapható, csak türelmünk legyen megkeresni a megfelelő darabot.

Alapelemek

Az alapelemek azok az alkatrészei a garázskapunak, amelyek nélkül az nem lenne használható. Ezeknél az elemeknél a legfontosabb odafigyelni a minőségre, hiszen a kiegészítő elemekkel szemben ezek nem csak esztétikus szerepet vagy komfort szerepet töltenek be, hanem az alapfunkciók elvégzéséhez szükségesek. Ezek karbantartása nagyon fontos. Bármilyen minőségi terméket is vásároljunk, ne felejtsük el azt megfelelő módon kezelni és rendben tartani, másként mindhiába a minőség.

Kiegészítő elemek

A garázskapuk alapelemein kívül a biztonságos használat, a védelem és a kényelem érdekében napjaink garázskapui több kiegészítő elemet is kapnak. Ilyenek az ujjbecsípődés ellen védő elemek, a befeszítésgátló, automatizáláshoz szükséges elemek, különböző zárak, ablakok, átjáróajtó stb. Ezek mind szerepet játszanak otthonunk védelmében, a szerkezet biztonságos működésében és a kényelem megnövelésében. Tökéletesítik a garázskapukat, erősítik azok gyenge pontjait.

A kiegészítő elemek és az alapelemek jó megválasztásával olyan garázskapunk lehet, mely pontosan azt a szerepet tölti be, amit mi elvárunk tőle, sőt külsőre is ízlésünkre szabhatjuk az egyre többet és többet ígérő gyártók jóvoltából. Így garázskapunk épp olyan lesz, amilyennek szeretnék, és amilyenre szükségünk van.

 

Hívja szakértőnket! +36204005090