A garázskapu hosszú ideig tesz nagyon hasznos szolgálatot, és hosszú távon garantálja az autó védelmét, biztonságát. Ugyanakkor alkalomadtán érdemes megfontolni ezeknek a garázskapuknak a lecserélését.

Ezek az alkalmak lehetnek egyszerűen akkor, amikor problémákat fedezünk fel a kapu működésében, vagy esetleg elkopnak a mozgó alkatrészek, amelyeknek cseréje sokszor sokkal költségesebb, mint az egész kapu lecserélése. A ház felújítása is megfelelő alkalom lehet a kapu lecserélésre, hiszen ezeknek az új kapuknak a dizájnja és technikai újításai kellemes változást okozhatnak a használójuknak.

A cserét azért is érdemes megfontolni, mert az egyre bővülő választékban nagyobb eséllyel talál a házához megfelelő típust színben, formában és működésben. Az újabb típusok közt talál hőszigetelt, automatikus működésű, kényelmes használatú, biztonságos kapukat, amelyek az Ön életének megkönnyítését szolgálják.

Hogyan válasszon garázskaput?

A garázskapu beszerzésénél mindenképp figyelembe kell vennie házának formáját, környezetét, színét, hiszen a kapu a ház részévé kell, hogy váljon. A leggyakrabban vásároltak a szekcionált és a billenő garázskapuk. Ezen típusok közt kell elsősorban dönteni új kapu vásárlásakor.

A szekcionált kapu legfontosabb előnyei közé tartozik, hogy szinte bárhová beszerelhető. A vízszintesen elhelyezkedő lamellái kényelmes megoldást nyújtanak kinyitáskor, hiszen a garázs mennyezete alá csúsznak fel, megnyitva az utat az autójának. Egy gombnyomással kinyitható az autóból a kapu, így eső esetén ki sem kell szállnia járművéből.

Abban az esetben, ha nincs elég hely a garázs mennyezetén a felnyíló kapunak, van lehetőség az oldalra futó szekcionált kaput választani, amely a fal mentén gördül oldalra. Ez a garázskapu típus nem foglal el plusz helyet az udvarból, közvetlenül elé lehet parkolni, nem kell attól tartani, hogy megüti az autót felnyíláskor.

A billenő garázskapu, ahogy neve is elárulja, a kapu táblájának előrebillenésével nyit utat. A billenő garázskapu főként azoknak ajánlott, akiknek van hely az udvarukon, és nem szükséges az íves kapunyílás. A billenő garázskapu nem helytakarékos, de nagyon közkedvelt típus mégis, mert árban alacsonyabb, és könnyű a kézi kezelése. A motorizált garázskapuk biztonságosak, és kétségkívül kényelmesebb használatot ígérnek, de kézzel is ugyanolyan könnyen kezelhetőek.

Hívja szakértőnket! +36204005090