A garázskapukkal különböző hasznos kiegészítőket is lehet kapni, ilyenek például a belső zárak, az ablak, az ajtó kiskedvenceknek vagy beépített átjáróajtó. Ezek a praktikus kellékek megkönnyítik a mindennapokban a garázskapu használatát. Ilyen szempontból az ajtó is egy hasznos plusz. Ezt általában ipari szférában hasznosítják, de manapság sok helyen már otthonra is igazán jól jön egy ilyen kiegészítője a garázskapunak.


Az ajtóval rendelkező garázskapuk előnyei

A személyátjáró ajtók megkönnyítik a közlekedést a garázsban. Sokszor lehet hasznunkra egy ilyen ajtó, nem csak az egyszerű közlekedés végett, de a motorkerékpár, a kerékpár vagy a kerti szerszámok is gyakran a garázsban kapnak helyet. Az ezekhez való hozzáférés gyakran gondot okoz, hiszen minden egyes alkalommal, amikor használni szeretnénk, fel kell nyitni az egész garázskaput. Ezek a problémák megoldhatók a garázskapura szerelt ajtó segítségével.

Egy másik nagy előny, amelyhez jutunk ezen ajtók által, az a hőszigeteléssel kapcsolatos. Ha figyelembe vesszük azt, hogy a garázskapu tulajdonképpen a legnagyobb nyílászáró az otthonunkban, és itt távozik a legtöbb meleg, akkor azt is figyelembe kell vennünk, hogy nem elég csupán szigetelni a garázskapunkat, hiszen kinyitásakor rengeteg hő távozik a házból.

Az átjáró ajtóval sok felesleges nyitogatástól, s ezáltal hőveszteségtől kímélhetjük meg otthonunkat. Így a garázskaput nem kell minden alkalommal felnyitnunk, ha ott akarunk közlekedni, kizárólag csak akkor lesz erre szükség, ha autóval szeretnénk ki- vagy behajtani.

Szempontok a garázskapu ajtó kiválasztásánál

Az ajtóval ellátott garázskapu kiválasztásánál is jó odafigyelni néhány lényeges dologra: ha a garázsunk hőszigetelését óvni szeretnénk, akkor az ajtó minősége is kell legalább annyira jó legyen, mint a garázskapué.

A garázskapu megválasztásában jó tudni azt is, hogy biztonsági okokból ezek az ajtók csak kifelé nyílhatnak, de lehetnek jobbos vagy balos nyílású ajtók is.

Ablakok mint kiegészítők

A garázskapukhoz nem csak ajtókat, hanem ablakokat is készítenek. Ezek a kiegészítők is adnak egy pluszt a garázskapunknak. Nem ritka eset, hogy a garázsunkat nem csak kocsibeállónak használjuk.

Legyen az próbaterem vagy műhely, mindenképp hasznos, ha természetes fény is segíti a munkánkat a garázsban. Erre a célra gyártanak ablakokat a garázsajtókhoz. Ezeknek funkciójuk mellett szintén van esztétikai értékük is. Különböző színben és beosztásban választhatjuk ki közülük a nekünk megfelelőt, így adva új küllemet garázskapunknak vagy sok esetben házunk egész homlokzatának.

Hívja szakértőnket! +36204005090