A garázs-redőnykapuk szintén függőlegesen felfelé nyílnak, mint a szekcionált garázskapuk, azonban nem egy darabban kerülnek párhuzamos síkba a mennyezettel, hanem lamellánként felcsévélődnek egy redőnytokba a ház ablakainak árnyékolására használt redőnyökhöz hasonlóan. Előnyük, hogy a billenőkapukkal ellentétben nem kell helyet hagyni a garázs előtt a beálláskor, így az autóval közvetlenül az ajtó elé is parkolhatunk; illetve, hogy mivel nem foglalnak helyet a mennyezeten, ott elegendő hely marad a csöveknek vagy világítótesteknek. A redőnykapukat többféle színű és méretű, korróziómentes alumíniumlécekkel gyártják, ezek standard vastagsága 55, 77 és 105 milliméter.

Kiváló hőszigetelő-képesség

A szigetelőhabbal kitöltött lemezek stabilitása és hőszigetelő-képessége kiváló. A szintén alumíniumból készült redőnytok alapesetben fehér, de bármilyen RAL színben rendelhető. A garázs-redőnykapu a garázs külső falsíkjára is felszerelhető, így nem vesz el helyet a belső területből. A redőnykapuk hőszigetelés nélkül is rendelhetők, így az áruk kedvezőbb lehet. Ez a konstrukció főként ipari felhasználásra ajánlott. A fém redőnylécek közvetlen tengelyhajtású ipari redőnymotorral vagy torziórugós kiegyensúlyozással tekerednek fel a tengelyre.

A garázs-redőnykapuk működése csendes

A modern garázs-redőnykapuk működése lágy és csendes; érdemes olyan modellt választani, amelynél a meghajtás a tengelyburkolaton kívül helyezkedik el, ugyanis így a garázsajtó karbantartása sokkal egyszerűbb. A garázskapuknál gyakran alkalmazott biztonságos húzórugós technika segíti és óvja a meghajtás mechanikáját minden nyitás-zárás során. A kapu szükség esetén kézzel is kinyitható, kézikurbli nélkül. A garázsajtót a lezuhanás ellen egy dupla kötélvezetés védi. Érdemes betörésgátló reteszeléssel ellátott modellt választani, hogy megóvhassuk autónkat és a garázsban tárolt egyéb értékeiket az illetéktelenektől.

Hívja szakértőnket! +36204005090