Számtalan különböző anyagú garázskapu kapható, amelyek közül ízlésünk és igényeink közül választhatunk. Az anyagoknak nemcsak esztétikai, hanem biztonsági, kopásállósági és élettartam szempontjából is jelentősége van.

 

Fa vagy fahatású garázskapuk

A fa nemes és elegáns anyag, így nem csoda, hogy sokan teszik le a voksot e mellett. Előnye, hogy tartós, és természetességet sugároz, így nem bontja meg a kert egységét. A faanyag szabadon pácolható, festhető, és felületkezeléssel élettartama növelhető. Jó hőszigetelő-képességgel bír, de érdemes plusz szigetelést is kérni az ajtóhoz. A fánál olcsóbb árkategóriába tartozik a fahatású garázskapu, amely többféle mintázattal elérhető. A fa hátránya, hogy viszonylag gyakori karbantartás igényel.

Acél garázsajtók

Az acél az egyik legnépszerűbb anyag a garázskapugyártásnál. Az acél kapuk reális áron elérhetők, kopásállók, szinte nem igényelnek karbantartást, és többféle stílusban kaphatók. Szabadon festhetők, illetve fát utánzó mintázattal is kérhetők. Megfelelő felületkezeléssel nem korrodálódnak, és speciális eszközök nélkül nem deformálhatók vagy vághatók, így rendkívül biztonságosak. Az anyag hátránya rossz hőszigetelő tulajdonsága; így mindenképp hőszigeteléssel ellátott változatot vásároljunk.

Alumínium garázskapuk

Az alumínium garázsajtók tulajdonságai részben megegyeznek az acélokéval: tartósak, felületkezelésre alkalmasak, és akár fa mintázattal is kérhetők. Az alumínium könnyebb és olcsóbb, mint az acél, ám hajlamosabb a deformálódásra.

Műanyag garázsajtók

Az üvegszál-erősítésű műanyagból (GRP) készült garázskapuk a piac szűk szegmensét képezik. Az alumínium keretbe épített műanyag panelek festhetők, és jobban ellenállnak a fizikai behatásnak, mint a vékony acél. Az üvegszál-erősítésű műanyag könnyű, de rossz a hőszigetelő tulajdonsága, és az időjárás viszontagságainak sem tud nagy hatékonysággal ellenállni. A sós víz hatását viszont jobban bírja a fenti típusoknál, így például egy tengerparti nyaraló esetén ideális megoldást jelent.

Hívja szakértőnket! +36204005090