Mivel a garázsban tároljuk egyik legnagyobb értékünket, az autónkat, a garázskaput fel kell szerelnünk a szükséges védelemmel az illetéktelen behatolók ellen. Nemcsak az autó biztonsága érdekében van szükség erre, hiszen sokan tárolnak a garázsban más értékes tárgyakat, például szerszámokat, kerti gépeket, használatban épp nem lévő bútorokat, lakásfelszereléseket. Illetve, a garázs akár a lakás egyfajta előteréül is szolgálhat. Ha innen is be lehet lépni a házba, fokozottan fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő betörésvédelemről saját és családunk biztonsága érdekében. Akármit is tulajdonítanak el tőlünk, az anyagi veszteségnél talán még szörnyűbb az a tudat, hogy valaki belépett az intim zónánkba, és hozzányúlt személyes tárgyainkhoz, értékeinkhez.

Automatikus reteszelés

Mindezek elkerülésére a korszerű garázskapuk minden esetben el vannak látva fizikai behatolás elleni védelemmel, különös tekintettel a fokozott kockázatot jelentő, kintről is nyitható ajtók esetén. Többféle mechanikus megoldás is a rendelkezésünkre áll az illetéktelen behatolók ellen. A manuálisan nyitható és az automata garázskapuknál is alkalmazott automatikus reteszelés megakadályozza a kaputest nyitását, mégpedig úgy, hogy a léceket vezető sínt lezárja, így blokkolja a lamellák elmozdulását, azaz a garázsajtót nem lehet felfeszíteni.

A garázskapu anyaga is fontos

Biztonsági szempontból az sem lényegtelen, milyen anyagból készíttetjük el a garázskaput. Olyan strapabíró anyagú (például acél vagy alumínium), masszív kaputestre van szükség, amely nem törik, legfeljebb szélsőséges esetben deformálódik, és speciális eszközök nélkül nem lehet nyílást vágni rá. A modern távvezérelt garázskapuk igen biztonságosak: a bonyolult mechanikai és elektronikai rendszereket ötvöző szerkezeteket speciális ismeretek nélkül szinte lehetetlen feltörni.

Hívja szakértőnket! +36204005090