Bizonyára fontos számunkra, hogy ahol lehetséges, takarékoskodjunk. Nem csak pénzt, hanem rengeteg energiát is megtakaríthatunk egy hőszigetelt garázskapuval. Egy ilyen kapu dupla acéllemezes szendvicspanelekből áll, mely jóval masszívabb szigetelés nélküli vagy 2 cm – es szigetelésű társaival szemben. Annak ellenére, hogy garázsunkban nincs fűtés, ne ez alapján döntsünk. Érdemes egy kicsit a későbbiekre is gondolni, mert jelenleg garázs ez az épület, de ki tudja, milyen szerepet fog betölteni a későbbiekben. Gondoljunk csak bele, mily sokoldalú felhasználása lehet egy kiválóan hőszigetelt épület.

Biztonságtechnikai szempontból mind a balesetvédelemre, mind a behatolás elleni védelemre kötelességünk gondolni!

Termékeink kialakításánál kiemelt figyelmet fordítottunk az ujjbecsípődés elleni védelemre, se a panelek illesztéseinél, se a vezetősínnél, nem hagytunk 4mm-nél nagyobb helyet az illesztéseknél, kizárva így annak a lehetőségét, hogy akár egy kisgyermek ujja beférjen mozgó alkatrészeink közé. A biztonságosan elvezetett görgők nem teszik lehetővé, hogy bármilyen esetben is kisiklás miatt a kapulap elszabaduljon a vezetősínből. Rugótörés elleni védelemről húzórugós-technológiával gyártott termékeinknél a dupla rugó, míg torziósrugó-technológiával gyártott kapuinknál a rugótörés elleni védelem nyújt biztonságot rugótörés esetén, hogy az ilyenkor a kapu saját súlyától ne zuhanhasson le. A bowden szakadását minimum kétszeres túlméretezéssel akadályozzuk meg. Motoros mozgatás esetén, olyan nyomaték védelemmel ellátott motorokat használunk, ami biztosítja, hogy a kapu csukásakor véletlenül alákerülő tárgyakra záródáskor, megáll és visszanyit, ez a nyomaték olyan mértékű, hogy akár egy kisgyermeknél se okoz sérülést. A biztonság tovább fokozható infra érzékelő beépítésével, ez esetben, a motor nem indul el, ha az érzékelő útjában bármilyen akadály van.

Külső behatolás elleni védelem, legfontosabb eleme a feltolás gátlás, amiről kézi működtetésű kapuknál a zárszerkezet reteszei, míg motoros, automata kapuknál, a motor sínbe épített retesz gondoskodik, ami feltolási kísérlet esetén beakad a perforációba, és nem engedi feltolni a kapulapot. A garázskapuk elemei a csatlakozási pontoknál megbonthatatlanok.

Bizonyára nem szeretnénk 2 – 3 évente lecserélni, vagy javítani garázskapunkat. Mindannyian hosszútávban gondolkodunk vásárláskor. Egy stabil garázskapu intenzíven terhelhető kell hogy legyen. Ahhoz, hogy a lehető legjobb választás mellett döntsünk, érdemes egy korszerű, torziórugós kapuban gondolkodnunk, mivel a húzórugós garázskapuk már elavult változatok. Vásárlás előtt figyeljünk arra, hogy:

  • minden garázskapu alkatrész horganyzott legyen
  • nagy valószínűséggel akkor is szükségünk lesz a garázskapunk könnyed mozgatására, ha éppen áramszünet van, így erre is figyeljünk
  • egy torziórugó nagy nyitásszámú legyen

Az a legegyszerűbb, legmegbízhatóbb, ha minderről saját magunk is meggyőződünk vásárlás előtt. Így nem ér bennünket meglepetés.

Ne érjük be kevéssel. Garázskapu ne csak egy kapu legyen. Egy kis odafigyeléssel épületkiegészítő lehet, mivel egy megfelelő külsővel, egyedi színválasztással harmóniát teremthetünk az épület és a garázskapu közt. Meleg, otthonos megjelenést tudnak nyújtani számunkra, mivel gazdag színvilággal rendelkeznek.

Kutyánk mellett, a garázskapunk is védi otthonunkat. Abban az esetben, ha kemény, erős szerkezettel rendelkezik, még a betörők ellen is védelmet nyújthat számunkra.

Minél hosszabb egy garázskapu és egy kapunyitó motor garanciája, annál megbízhatóbb. Fontos, hogy a könnyen kezelhető tulajdonsága mellet, egy garázskapu üzembiztos is legyen.

Egy automata garázskapu nagyon sok hasznos kiegészítővel rendelkezik, mely megkönnyíti és még kényelmesebbé teszi a kapu használatát. Megemlítünk néhányat a sok közül:

  • mellék ajtó, mely megjelenésében megegyezik a garázskapuval
  • belső tolózár
  • beépített átjáró ajtó
  • kulcsos kézi zár
  • többféle mintázattal rendelkező hőszigetelt ablakok
  • kulcsos – és kódkapcsoló
  • beépíthető kis ajtó, gondolván a házi kedvencekre is…

Előfordul, hogy sokunk számára nem megfelelő a szabvány méretű garázskapu. Tehát, nagyon előnyös, ha egy garázskapu bármilyen, egyedi méretben is rendelhető. Az csak hab a tortán, ha mindezt felár nélkül érhetjük el.

Ha még csak abban a szakaszban vagyunk, hogy a megfelelő garázskaput keressük, nem érdemes külföldi gyártók mellett dönteni. Hogy miért? Idő és pénz. Röviden ennyi. Egy hazai gyártású garázskapu alkatrészéhez akár már órák alatt is hozzájuthat, ellenben egy külföldi alkatrészre akár heteket is várni kell. Arról nem is beszélve, hogy egy hazai gyártású garázskapu alkatrésze könnyebben és olcsóban beszerezhető, mint egy külföldié.

Mielőtt vásárlára kerülne a sor, érdemes körbe néznünk a cégek közt. Ne kapkodjuk el, szánjunk rá időt, szerezzünk információkat cégekről. Egy megbízható múlttal rendelkező cégnek kellő szakmai tapasztalata és referenciája van. Mindez fontos, ugyanis egy nem szakszerűen beépített garázskapu komoly baleseteket okozhat (súlya akár 100 kg is lehet!)

Egy garázskapu élettartama szükséges és megfelelő karbantartás mellett növelhető. Annak ellenére, hogy ez egy minimális igény, mégis érdemes szakemberhez fordulni, aki gyors és precíz munkát végez. Itt megint csak megemlítenénk, hogy jobban járunk egy hazai termékkel, mivel nem csak a beszerzése, hanem a karbantartása és – adott esetben – a szervízelése is olcsóbb a külföldi gyártókkal szemben.

Ma már kedvező áron tudunk minőségi garázskapukat vásárolni, épp ezért nem érdemes lemondanunk igényeinkről. Egy minőségi garázskapu rendelkezik minden olyan dokumentummal, melyek bizonyítják a CE minősítést és az EU szabványt. Ennyi elég is ahhoz, hogy tudjuk: az általunk választott garázskapu megfelel a legszigorúbb európai előírásoknak, azaz megbízható minőség.

Hívja szakértőnket! +36204005090